Ο υποψήφιος CEO της Microsoft Stephen Elop σκέφτεται να αφήσει το Bing και Xbox

Δημοσιεύτηκε στις Νοε 11 2013 - 4:06μμ
stephen elop

stephen elop

Η Microsoft βρίσκεται στο κυνήγι νέου CEO αντί του Steve Ballmer που συνταξιοδοτείται. Δύο από τα ονόματα που ακούγονται ως υποψήφιοι είναι ο CEO της Ford Alan Mulally και ο πρώην επικεφαλής της Nokia Stephen Elop. Ο Mulally δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει τη Ford, σε αντίθεση με τον Elop που ήδη γνωστοποιεί τα πλάνα του για το τί προτίθεται να κάνει εφόσον πάρει το τιμόνι της Microsoft.

Ο Elop λοιπόν σκέφτεται να παραμερίσει το Bing, τη μηχανή αναζήτησης που ανέπτυξε η Microsoft, καθώς και να πουλήσει το Xbox. Ο συνιδρυτής της Microsoft Paul Allan δείχνει να συμφωνεί με αυτή τη στρατηγική, ενώ αναλυτές δηλώνουν ότι με αυτή τη στρατηγική τα κέρδη της Microsoft μπορούν να ενισχυθούν μέχρι και 40% εώς το 2015!

Παρόλαυτα είναι μάλλον απίθανο να ακολουθήσει η Microsoft αυτό το δρόμο. Η νέα κονσόλα του Xbox θα βγεί σύντομα στην αγορά και η αλληλεπίδρασή του με το Bing θα είναι μεγάλη. Στα Windows 8.1 το Bing έχει ενσωματωθεί και ενδυναμώνει διάφορες λειτουργίες στις εφαρμογές.

Η Microsoft όμως δείχνει να βρίσκεται κοντά στο διάδοχο του Steve Ballmer όπου και θα κριθούν αν όλες αυτές οι δηλώσεις θα πραγματοποιηθούν!

 

techspot