Προβλήματα στην χρήση του mouse στα παιχνίδια, αναφέρουν χρήστες των Windows 8.1

Δημοσιεύτηκε στις Νοε 7 2013 - 5:35μμ

windows-8-games

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι gamers στην νέα έκδοση των Windows 8, Windows 8.1, τα οποία σχετίζονται με την απόκριση του mouse κατά το παιχνίδι σε πολλούς τίτλους για PC. Το σχετικό νήμα συζητήσεων στα επίσημα φόρα της Microsoft έχει καρφιτσωθεί στην πρώτη σελίδα καθώς το πρόβλημα καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το παιχνίδι στα περισσότερα FPS, ενώ σε άλλα ο κέρσορας δεν ανταποκρίνεται στις κινήσεις του παίκτη με το mouse, αναπηδά, μετακινείται ανεξήγητα ή απλά μοιάζει να έχει πέσει σε λήθαργο. Ανάλογα προβλήματα αφορούν και στον χειρισμό της κάμερας των παιχνιδιών.

«H πιο χρήσιμη απάντηση» έρχεται από τον χρήστη Mark Cranness, ο οποίος αποδίδει το «mouse lag» στην πρόθεση των μηχανικών λογισμικού να βελτιστοποιήσουν την αυτονομία των συσκευών στα οποία εκτελείται το νεότευκτο λειτουργικό: Προκειμένου να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η μπαταρία των φορητών συστημάτων, η Microsoft έχει επιλέξει να «ξυπνάει» την κεντρική μονάδα επεξεργασίας αφού συλλέξει μια συστάδα ενεργειών με το mouse που θα την απασχολήσουν.

Η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει σχετική ενημέρωση λογισμικού, αναφέρει διαχειριστής του επίσημου φόρουμ, «Naman R» και συνοψίζει τις αναφορές τις οποίες εξετάζει η εταιρεία, στις οποίες περιλαμβάνονται τα άλυτα ακόμα προβλήματα, όπως όταν

  • o κέρσορας αναπηδάει μπρος-πίσω, ή όταν
  • η απόσταση που διανύει ο κέρσορας δεν αναλογεί στην κίνηση του mouse που έκανε ο χρήστης.

 

 

in.gr