Οι νέοι σκληροί δίσκοι της Western Digital θα περιέχουν Ήλιο !

Posted on Nov 5 2013 - 5:34pm by

western-digital-hd-helium

Η δυνατότητα αποθήκευσης δεδομένων γίνεται όλο και μεγαλύτερη και η Western Digital σχεδιάζει να γεμίζει τους σκληρούς της δίσκους με Ήλιο για να γίνουν πιό αποδοτικοί!

Οι ταχύτητες με τις οποίες αποθηκεύονται τα δεδομένα προκαλούν φθορές εσωτερικά των δίσκων. Ο αέρας που ρέει ανάμεσα στις πλάκες του δίσκου επιτρέπει να εξελιχθεί ομάλα η αποθήκευση των δεδομένων καθώς αποτρέπει τις πλάκες αυτές να κολλήσουν κατά τη διάρκεια των ταχύτατων περιστροφών τους.

Αντί για το κοινό αέρα η Western Digital σκοπεύει να γεμίζει τους σκληρούς δίσκους με Ήλιο. Το Ήλιο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και διαχειρίζεται καλύτερα τις δυνάμεις που ωθούν τις πλάκες του δίσκου να κολλάνε μεταξύ τους. Έτσι οι κατασκευαστές μπορούν να χωρέσουν περισσότερες πλάκες στο δίσκο μετριάζοντας το κίνδυνο καταστροφής τους.

Ενδεικτικά των δυνατοτήτων που θα μπορέσει να δώσει το Ήλιο μέσα στος σκληρούς δίσκους είναι εξαγγελία του πρώτου δίσκου χωρητικότητας 6 ΤΒ !! Βέβαια οι πρώτοι δίσκοι θα προορίζονται για εμπορικές εταιρίες όπως η Netflix και το CERN.
Ας ελπίσουμε ότι θα μπορούμε σύντομα και εμείς να έχουμε τέτοιους σκληρούς δίσκους σα μηχανήματά μας.

 

gizmodo

Leave A Response