Το πρώτο Bitcoin ATM στο κόσμο ανοίγει στο Βανκούβερ

Δημοσιεύτηκε στις Οκτ 29 2013 - 10:23μμ

bitcoin atm
Το πρώτο Bitcoin ATM στο κόσμο ανοίγει στο Βανκούβερ την ερχόμενη εβδομάδα, σε ένα coffee shop στο κέντρο του Βανκούβερ. Κατασκευάστηκε  στην Νεβάδα από την Robocoin με βοήθεια από το τοπικό φορέα Bitcoiniacs. Κόστισε 18,500$ και θα είναι το πρώτο από τα πέντε  Bitcoin ΑΤΜ που προορίζονται για τον Καναδά.


Το μηχάνημα θα επιτρέψει στους ντόπιους να ανταλλάσσουν δολάρια Καναδά με Bitcoins και αντίστροφα. Κατά την κατάθεση καναδικών χρημάτων, τα  Bitcoin Credits θα προστίθενται στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του Bitcoin χρήστη. Εναλλακτικά, Bitcoin Credits θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να «αγοραστούν» καναδικά κεφάλαια που μπορούν να ανακτηθούν από το μηχάνημα κατά τη στιγμή της συναλλαγής.

Τα μηχανήματα θα χρησιμοποιούν σαρωτές παλάμης για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση των χρηστών που θα βοηθήσουν επίσης την πρόληψη ξεπλύματος χρήματος. Λέγεται ότι θα υπάρξει  3.000$ Καναδά  ($ 2,870) όριο ανά χρήστη, ανά ημέρα.

Ο συνιδρυτής του Bitcoiniacs Mitchell Demeter δήλωσε ότι τα μηχανήματα θα διευκολύνουν τους ανθρώπους να αγοράζουν και να πωλούν Bitcoins και ελπίζει να οδηγήσει η διαδικασία αυτή στην αποδοχή του εικονικό νομίσματος και να το καταστήσει πιο προσιτό.

 

Τα υπόλοιπα τέσσερα μηχανήματα έχουν προγραμματιστεί να λειτουργήσουν τον Δεκέμβρη στις πόλεις Κάλγκαρι, Μόντρεαλ, Οτάβα και το Τορόντο. Είναι απίθανο ότι θα δούμε παρόμοια ΑΤΜ αλλού, λόγω εμποδίων των κρατικών υπηρεσιών.

 

techspot.com