Φόρος σε smartphones και ταμπλέτες προς όφελος των τεχνών

Δημοσιεύτηκε στις Μάι 14 2013 - 7:22μμ
|
Κατηγορία
428
Ετικέτες

taxes-smartphone-franceΦόρος σε smartphones και ταμπλέτες προς όφελος των τεχνών, σκέφτεται να θεσπίσει η Γαλλική κυβέρνηση. Οι γαλλικές αρχές προωθούν τη διάλυση της κρατικής υπηρεσίας που παρακολουθεί τις μεταφορτώσεις στο Διαδίκτυο (downloads/uploads), σύμφωνα με μια έκθεση εμπειρογνωμόνων που υποβλήθηκε στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Η έκθεση, που τιτλοφορείται «Δεύτερη Πράξη της πολιτιστικής εξαίρεσης», περιλαμβάνει 80 προτάσεις για το πώς θα συνεχιστεί η πολιτική της Γαλλίας για την επιδότηση των τεχνών στην ψηφιακή εποχή.

Επειδή οι χρήστες του διαδικτύου είναι απρόθυμοι να πληρώσουν για το ψηφιακό περιεχόμενο, είναι όμως πρόθυμοι να δαπανήσουν εκατοντάδες ευρώ σε smartphones και ταμπλέτες για να έχουν πρόσβαση σε αυτό, η κυβέρνηση θα πρέπει να φορολογήσει τις συσκευές αυτές, συστήνει η ομάδα των εμπειρογνωμόνων.

Τα έσοδα του φόρου θα δοθούν στους καλλιτέχνες και τους εκδότες που παράγουν το  περιεχόμενο των έργων αυτών, σημειώνουν οι εμπειρογνώμονες, επικεφαλής των οποίων είναι ο Πιέρ Λεσκίρ, πρώην γενικός διευθυντής του δικτύου Canal+, όπως προστίθεται.