Αυτά είναι τα 5 καλύτερα δωρεάν antivirus

Δημοσιεύτηκε στις Νοε 18 2014 - 10:00πμ

free-antivirus

Το antivirus που θα εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας, είναι κάτι σαν τα εμβόλια που κάνουμε κι εμείς για να προστατευθούμε από τους διάφορους ιούς. Συνήθως, είναι η μόνη προστασία που έχει ο υπολογιστής μας, από τα χιλιάδες κακόβουλα υλικά που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο! Πρόσφατα μάλιστα, ήρθε στη δημοσιότητα σκάνδαλο με κλοπή προσωπικών δεδομένων από 100 εκατ. πιστωτικές κάρτες, ενώ μέχρι και τα ψυγεία μας, μπορεί να πέσουν θύμα χάκερ!

Για να προστατευθούμε λοιπόν από όλες αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις, καλό θα ήταν να εξοπλιστούμε με κάποιο αξιόπιστο πρόγραμμα, το οποίο μέρα νύχτα θα προστατεύει τον υπολογιστή μας, τους προσωπικούς μας κωδικούς και την πιστωτική μας κάρτα!

Ένα από τα καλύτερα δωρεάν antivirus αυτή τη στιγμή στην αγορά, είναι το σχετικά άγνωστο BitDefender. Μπορεί να μην έχει τη φήμη των AVG, Avast και Avira, όμως στις βαθμολογία που προέκυψε από δοκιμές εργαστηρίων, έρχεται στον κορυφή της λίστας. Είναι αρκετά ελαφρύ, ενώ η απόδοση του στον εντοπισμό των ιών και στον καθαρισμό τους είναι εξαιρετική!
Βαθμολογία: Εντοπισμός: 5/5 Καθαρισμός: 5/5 Προστασία: 4/5 Απόδοση: 5/5 Συνολικά: 4,75/5.

Το δεύτερο στη σειρά είναι το πολύ γνωστό AVG Antivirus Free 2015. To AVG είναι το δημοφιλέστερο δωρεάν antivirus. Παρέχει πλήρη προστασία από ιούς και malware και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα εμπορικό πρόγραμμα antivirus. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τη δωρεάν και την Pro. Πάνω από μισό δις downloads έχουν καταγραφεί γι’ αυτό το πρόγραμμα, ενώ η πιο πρόσφατη έκδοσή του δίνει βαρύτητα στην ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων.
Βαθμολογία: Εντοπισμός: 4/5 Καθαρισμός: 3/5 Προστασία: 4/5 Απόδοση: 5/5 Συνολικά: 4/5.

Τρίτο, βάση της βαθμολογίας, είναι το Ad-Aware Free Antivirus+. Είναι κι αυτό ένα αρκετά αξιόπιστο αντιικό πρόγραμμα το οποίο έχει δεχτεί 383.000.000 downloads. Μάλιστα, φαίνεται να έχει καλύτερη απόδοση στον καθαρισμό Malware, από το AVG, όμως εκεί που υπολείπεται, είναι στην προστασία.
Βαθμολογία: Εντοπισμός: 4/5 Καθαρισμός: 4/5 Προστασία: 3/5 Απόδοση: 5/5 Συνολικά: 4/5

Στη συνέχεια έχουμε το επίσης πολύ γνωστό, Avast! Free Antivirus 2015. Έχει δεχτεί πάνω από 1,3 εκατομμύρια downloads και φαίνεται πως οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές. Αν ο υπολογιστής μας, είναι ήδη μολυσμένος τότε το Avast, είναι σίγουρα η λύση! Το μειονέκτημα του όμως, είναι ότι αποτελεί ένα «Βαρύ» πρόγραμμα, ενώ ορισμένες φορές μπορεί να «πετάξει» προειδοποίηση για ακίνδυνα προγράμματα.
Βαθμολογία: Εντοπισμός: 4/5 Καθαρισμός: 5/5 Προστασία: 4/5 Απόδοση: 3/5 Συνολικά: 4/5.

Τελευταίο στη λίστα είναι το Avira Free. Είναι ένα πολύ καλό antivirus, με τις επιδόσεις να μην απέχουν και πολύ από τα προηγούμενα. Το βασικό του όμως μειονέκτημα είναι ότι σε περίπτωση προβλήματος, κατά τον καθαρισμό, δεν υπάρχει δωρεάν υποστήριξη! Πρέπει να πληρώσουμε για να απευθυνθούμε στους ειδικούς!
Βαθμολογία: Εντοπισμός: 5/5 Καθαρισμός: 5/5 Προστασία: 3/5 Απόδοση: 2/5 Συνολικά: 3,75/5.