Τελευταία η Ελλάδα στις ταχύτητες του Ίντερνετ

Δημοσιεύτηκε στις Νοε 9 2014 - 5:16μμ

slow internetΜόλις 4,9 Megabits/second είναι η μέση ταχύτητα των διαδικτυακών συνδέσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση State of the Internet (Q4 2013), της Akamai, της αμερικάνικης εταιρείας – κολοσσού στον χώρο της διανομής περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Ο αριθμός αυτός κατατάσσει τη χώρα μας στην τελευταία θέση, ανάμεσα σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη – 24 στον αριθμό (εξαιρείται η Τουρκία, την οποία η Akamai κατατάσσει στην Ευρώπη) – που συμμετείχαν στη σχετική έρευνα. Τα πράγματα δεν είναι καλά ούτε στην κατηγορία της μέγιστης ταχύτητας, όπου ερχόμαστε προτελευταίοι με 24,7 Mbps, πάνω από τα 21,6 Mbps της Ιταλίας.

Όσον αφορά στο ποσοστό των χρηστών που έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες πάνω από 10 Mbps, τα πράγματα είναι τραγικά, κατά την Akamai, αφού το νούμερο δεν ξεπερνά το 3,6%. Γενικότερα, μόλις το 51% των χρηστών απολαμβάνει ταχύτητα πάνω από 4 Mbps. Και στις δύο κατηγορίες, η Ελλάδα είναι, επίσης, τελευταία στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών.

european internet speeds

Παγκοσμίως, η Νότια Κορέα έχει τα σκήπτρα, με μέση ταχύτητα διαδικτυακών συνδέσεων τα (κρατηθείτε) 21,9 Mbps, αν και στην κατηγορία της μέγιστης ταχύτητας τα πρωτεία κατακτά το Χονγκ Κονγκ με το αστρονομικό – για τα ελληνικά δεδομένα – νούμερο των 68 Mbps. Αν αναρωτιέστε, στη Νότια Κορέα το αντίστοιχο νούμερο είναι «μόνο» 64,4 Mbps.

Στην Ευρώπη, σύμφωνα με την έκθεση, πιο γρήγοροι σέρφερ του διαδικτύου μπορούν να περηφανεύονται ότι είναι οι Ολλανδοί, με μέση ταχύτητα σύνδεσης στα 12,4 Mbps (τρίτη χώρα στον κόσμο), ενώ στη Ρουμανία, παρά τον μέσο όρο των 7,2 Mbps, η μέγιστη ταχύτητα ακουμπά τα 50,6 Mbps.

Τα αποτελέσματα από την έρευνα της Akamai, η οποία υπολογίζεται ότι δέχεται στα δίκτυά της, περίπου, το ένα τρίτο της παγκόσμιας κίνησης στο web, αν μη τι άλλο, μας κάνουν να ζηλεύουμε. Εμείς πότε θα «πετάξουμε» στο ίντερνετ;

 

Πηγή: pathfinder