Οι πιο φωτογραφημένες πόλεις του κόσμου

Δημοσιεύτηκε στις Νοε 8 2014 - 8:49μμ

φωτογραφιες πόλεις Νέα Υόρκη, Παρίσι, Ρώμη και Βαρκελώνη αναδεικνύονται στις πιο πολυφωτογραφημένες πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sightsmap.com η οποία εντοπίζει τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα με βάση των αριθμό των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν εκεί.

Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στη κορυφή της κατάταξης με τα εξέχοντα αξιοθέατά της να προσελκύουν τα φωτογραφικά κλικς των επισκεπτών τους. Το μουσείο Guggenheim  με τον εντυπωσιακό του σχεδιασμό,  το Empire State Building και το άγαλμα της Ελευθερίας απαθανατίζουν με τις φωτογραφικές τους μηχανές οι επισκέπτες της πόλης που δε κοιμάται ποτέ, κρατόντας τα για πάντα στις ταξιδιωτικές τους αναμνήσεις.

STATUA LIBERTA'

Ακολουθεί η Scalinata, τα διάσημα σκαλιά της εκκλησίας Trinità dei Monti στη Ρώμη, που αποτελεί δημοφιλές σημείο συνάντησης των ντόπιων, αλλά και φωτογραφικό πόλο έλξης για τους τουρίστες.

http://digilander.libero.it/navigaroma/trinita_dei_monti.jpg

 

 

Στη Βαρκελώνη το πάρκο Güell του διάσημου αρχιτέκτονα Antoni Gaudi αποτελεί το πιο φωτογραφημένο σημείο της πόλης, ενώ στο Παρίσι το καμπαρέ του Moulin Rouge και ο Πύργος του Άιφελ γίνονται τα πιο φωτογραφημένα μέρη.

http://vesping.com/blog/media/park-guell-5.jpg

Όσον αφορά τη χώρα μας, στην Ελλάδα οι πιο φωτογραφημένες περιοχές είναι το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με την Ακρόπολη και το Λυκαβητού να ξεωρίζουν και η Σαντορίνη με τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα.

https://c1.staticflickr.com/5/4054/4615993536_c03f0f0447_z.jpg