Ένα αξεσουάρ που αντικαθιστά τις κινήσεις του ποντικιού με κινήσεις των χεριών

Posted on Sep 16 2012 - 7:09pm by

  50 χρόνια έχουν περάσει από την εφεύρεση του πρώτου ποντικιού για υπολογιστές. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων η λειτουργικότητά του δεν έχει αλλάξει. Μια εταιρία από το Σαν Φρανσίσκο, η Leap Motion, φιλοδοξεί να αλλάξει τη διεπαφή χρήστη-υπολογιστή.
  Με μια συσκευή motion-capture μήκους 3ων ιντσών που ονομάζεται The Leap, επιτρέπει στους χρήστες να χειριστούν τα αντικείμενα που προβάλλονται στην οθόνη κουνώντας τα δάκτυλά τους. Συνδέοντας το σε ένα υπολογιστή με λειτουργικό Windows ή MAC, το Leap χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό αισθητήρων με υπέρυθρα LED και μια 1.3ΜP κάμερα για να εποπτεύσει τη κίνηση σε ένα πεδίο 8 κυβικών ποδιών (2.43 κ.μ.).
  Το λογισμικό του Leap χρησιμοποιεί ένα αλγόριθμο για μετατρέψει το τρισδιάστατο χάρτη που σχηματίζουν τα χέρια του χρήστη. Το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει μικρές κινήσεις του 1 εκατοστού του χιλιοστού, δηλαδή με 200 φορές περισσότερη ευαισθησία από το Kinect της Microsoft. Σε μέγεθος το Leap είναι αρκετά μικρό για να μπορέσει να ταιριάξει στα υπάρχοντα tablet και laptop. Έτσι μπορούμε να το δούμε στην αγορά την ερχόμενη άνοιξη.
  Εκτός από τη βασική onscreen πλοήγηση, η πρώτη παρτίδα του Leap αναμένεται να αποσταλεί σε προγραμματιστές διαφόρων ειδικοτήτων όπως παιχνιδιών, γραφικών ώστε να δημιουργήσουν μια βιβλιοθήκη γραφικών αποκλειστικά για αυτό!
  

The Leap

Dimensions 3 by 1 by 0.3 inches
Range 8 cubic feet
Price $70
Availability February 2013

  Πηγή: Popsci.com/

Leave A Response