Το iOS νικάει το Android στον εκλογικό χάρτη των Η.Π.Α. για το 2012

Δημοσιεύτηκε στις Σεπ 21 2012 - 11:51πμ
Ας δούμε μια παράξενη είδηση της ημέρας! Ενώ οι κάτοικοι των Η.Π.Α. πλημμυρίζουν με τρελές πληροφορίες σχετικά με τους τρέχοντες προεδρικούς υποψηφίους, τί θα γινόταν αν θέταμε το ερώτημα «Τι θα συμβεί αν οι υποψήφιοι ήταν πραγματικά αντίπαλος με τα λειτουργικά συστήματα των smartphones;«
Εντάξει, δεν αποτελεί ερώτημα ζωής για τους περισσότερους, αλλά χάρη στην εταιρία Apsalar μπορούμε να δούμε ακόμα ένα εύχρηστο εκλογικό χάρτη αποτελεσμάτων.
Κοιτάζοντας το χάρτη, το iOS είναι σαφώς ο «νικητής», υποστηριζόμενο από 32 πολιτείες ενώ το Android από 18. Τα αποτελέσματα εκδόθηκαν βάση τον αριθμό των μοναδικών συσκευών που χρησιμοποιούν το κάθε λειτουργικό σύστημα εντός της κάθε περιοχής. Ο χάρτης δηλώνει επίσης ότι το σύστημα της Apple κερδίζει 304 εκλεκτορικές ψήφους έναντι 234 για το Android.
Η κατανομή των κορυφαίων πολιτειών ανά σύστημα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Πολιτείες όπως η Αλάσκα και τη Χαβάη ωφελούνται από το κατά κεφαλήν εισόδημα, αλλά είναι ακόμα ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι συσκευές της Apple φαίνεται να είναι πιο διαδεδομένες στις περιοχές αυτές.
Δεν είναι η πιο αντικειμενική κριτική να προβάλεις τα στοιχεία αυτά με το τρέχον αμερικανικό πολιτικό κλίμα, αλλά σε σύγκριση με τις τρέχουσες εκλογικές δημοσκοπήσεις, οι αριθμοί είναι παράξενα παρόμοιοι.
Ο πολιτικός αναλυτής Nate Silver προβλέπει επί του παρόντος τις  εκλεκτορικές ψήφους  μεταξύ Obama και Romney σε 305,4 και 232,6 αντίστοιχα. Περιέργως, αυτό είναι το μόνο σημείο απόκλισης από το χάρτη που συνέθεσε η Apsalar.

Έτσι, υποθέτοντας ότι τα δεδομένα είναι ακριβή, ένα ερώτημα πρέπει να τεθεί: Οι προβλέψεις για το εκλογικό σώμα συμβαδίζουν με τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις πλατφόρμες των λειτουργικών συστημάτων; Η απάντηση είναι περίπου… 
  Συγκρίνοντας τους δύο χάρτες παρουσιάζονται κάποιες ομοιότητες με τον τρόπο που οι πολιτείες ταλαντεύονται στις δημοσκοπήσεις, με τις πολιτείες του iOS να μοιάζουν κάπως να κλίνουν προς τον ObamaΟ Silver σημειώνει ότι αυτή την εβδομάδα ο Obama είναι καλύτερα στις δημοσκοπήσεις σε έρευνες οι οποίες περιλαμβάνουν τους χρήστες των smartphones. Αυτό που θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον είναι η ανάλυση του iOS σε σχέση με άλλους χρήστες κινητών τηλεφώνων OS σε αυτή την κατηγορία.
Αλλά, όπου είναι ο τρίτος υποψήφιος, το Windows Phone;