Αυτά θα είναι τα tech trends του 2014 !

Δημοσιεύτηκε στις Ιαν 2 2014 - 2:12μμ

tech-trends-2014

Στις μέρες μας η καινοτομία τείνει να κρύβεται στη νανοκλίμακα , κάτι που μας στερεί την απόλαυση από μια πραγματιστική τεχνολογική επανάσταση.  Ας πάρουμε για παράδειγμα τη τεχνολογία LCD, μια ανακάλυψη πολλών δεκαετιών. Οι αλλαγές που βλέπουμε πραγματοποιούνται στο μέγεθος της οθόνης και στην ανάλυση, επαναπροσδιορίζουν συνεχώς την αρχική ιδέα. Το ίδιο συμβαίνει με τους SSD και Flash δίσκους αποθήκευσης. Η τεχνολογία γίνεται μικρότερη, σταθερότερη αλλά με σπάνιες αλλαγές στις βασικές αρχές.

Σε αυτό το μονοπάτι θα κινηθεί η τεχνολογία το 2014.  Ας παρουσιάσουμε λοιπόν μερικές προβλέψεις για το τί θα συναντήσουμε το νέο έτος !

 

Έξυπνο Σπίτι

Οι έξυπνες λύσεις για το σπίτι θεωρούνταν αρκετά κοστοβόρες, όμως σιγά – σιγά αρχίζουν να βελτιώνονται συστήματα που μπορούν να λύσουν τα χέρια μας χωρίς μεγάλο κόστος.  Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι έξυπνοι θερμοστάτες και τα συστήματα ασφάλειας. Η χρήση του WiFi και η ανάπτυξη αντίστοιχων εφαρμογών στις mobile πλατφόρμες σε Android και iOS κάνουν παιχνιδάκι την εξοικονόμηση ενέργειας και την ασφάλεια του σπιτιού

 

Αντιδράσεις για τη προστασία προσωπικών δεδομένων

Οι αποκαλύψεις του Edward Snowden γύρω από τα πεπραγμένα της NSA τίναξαν στον αέρα τα τείχη που είχαν στηθεί από τους χρήστες του διαδικτύου γύρω από τη προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.  Μεγάλοι κολοσσοί όπως Verizon, AT&T, Google, Yahoo και Facebook δηλώνουν αδύναμοι να υπερβούν τους νόμους των Η.Π.Α. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι χρήστες να αρχίσουν να αποχωρούν από υπηρεσίες που δεν θα καταφέρουν να υψώσουν αναχώματα απέναντι στην NSA.
Μέσα σε αυτό το κλίμα δυσπιστίας αναμένεται να αναπτυχθούν εταιρίες προστασίας δεδομένων ανώτερης κλάσης.

Horizon: Η εφαρμογή iOS που διατηρεί το βίντεο σε οριζόντιο προσανατολισμό

 

Διαφημίσεις στα πάντα

Το content marketing (η διαδικασία επιμέλειας, δημοσίευσης και προώθησης κειμένων για ένα brand βελτιώνει σημαντικά το SEO και την επιρροή στα social media) δείχνει να φτάνει στη κορύφωσή του το 2014.

Πόλεμοι στα «σύννεφα»

Ο ανταγωνισμός για την αποθήκευση αρχείων σε cloud συστήματα δείχνει να σοβαρεύει φέτος.   Amazon, Apple, Microsoft και Google δείχνουν να στρέφουν το ενδιαφέρον στην προώθηση των cloud υπηρεσιών τους, αφήνοντας στους χρήστες μια γλυκιά προσμονή για το τί θα αποφέρει σε αυτούς.
Σίγουρη αύξηση του δωρεάν χώρου cloud storage; Αναμένουμε…

Game of Thrones: Δείτε τα trailers της 4ης σεζόν

 

4K περιεχόμενο στις οθόνες μας

Οι νέες HD τηλεοράσεις με ανάλυση 4Κ παρουσιάστηκαν το 2013, αλλά θα απολαύσουν το θρόνο τους το 2014. Η καινοτομία τους θα σημειώσει μεγαλύτερη εντύπωση εν συγκρίση με την υιοθέτηση των 3D οθονών από το καταναλωτικό κοινό.

Οι 4Κ οθόνες πραγματικά σε αφήνουν άφωνο κάνοντάς τες ένα ελκυστικότατο προϊόν αγοράς. Οι τιμές θα φθίνουν με το καιρό, ενδεικτικά βλέπουμε οθόνες 60 ιντσών να πωλούνται ήδη στα 2000$.

Πόλεμοι Drones

Οι δηλώσεις του Jeff Bezos της Amazon για τη μελλοντική αποστολή των δεμάτων που παραγγέλνονται με ιπτάμενα drones, έβαλε φωτιές ! Η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου δείχνει να είναι πολύ πιο εφικτή από ότι τυχόν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Εκτός της Amazon και η FedEx δείχνει έτοιμη να επιστρατεύσει χιλιάδες drones για της αποστολές δεμάτων.  Ενστάσεις όμως εκφράζονται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας  των Η.Π.Α. για την ασφάλεια υλοποίησης ενός τέτοιου σχεδίου.

Υποσχόμενες εξελίξεις στη Νανοτεχνολογία

Η μοριακή τεχνολογία προσπαθεί να μεταπηδήσει από τη θεωρία σε πρακτικές εφαρμογές.  Ανακαλύψεις γύρω από τον καρκίνο και το Αλτσχάιμερ, την όραση και την ακοή θα έρθουν στο φως το 2014.